Τα κινητά μας τηλέφωνα θα μας αναγνωρίζουν ακόμη και αν φοράμε μάσκα

Η Apple αναβάθμισε το βιομετρικό σύστημα που χρησιμοποιούν τα κινητά της τηλέφωνα για να αναγνωρίζουν το πρόσωπο των κατόχων τους και να τους δίνουν πρόσβαση σε αυτά χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν κάποιο κωδικό. Το βιομετρικό σύστημα των iPhones μπορεί μετά από αυτή την αναβάθμιση να αναγνωρίζουν τον κάτοχο τους ακόμη και αν φορούν μάσκα. Ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι η αναβάθμιση είναι μέρος του λογισμικού iOS 15.4 που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμαστική φάση beta.

«Το iPhone θα μπορεί να αναγνωρίσει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του κατόχου του γύρω από τα μάτια ώστε να πιστοποιήσει την ταυτότητα του» αναφέρει η εταιρεία. Ο κάτοχος θα έχει δυνατότητα να επιλέξει ποιο είδος βιομετρικής αναγνώρισης θέλει να ενεργοποιήσει. Αν θέλει δηλαδή να τον αναγνωρίσει η συσκευή του φορώντας μάσκα ή όχι. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες η δυνατότητα βιομετρικής αναγνώρισης φορώντας κάποιος μάσκα θα είναι διαθέσιμη σε πρώτη φάση μόνο στους κατόχους των μοντέλων iPhone 12.

Τα τελευταία δυο χρόνια έχουν γίνει και άλλες προσπάθειες ανάπτυξης βιομετρικών συστημάτων αναγνώρισης προσώπων που φορούν μάσκα αλλά αυτή αν αποδειχθεί αξιόπιστη αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για να περάσει και σε άλλου είδους συσκευές και συστήματα ταυτοποίησης (κάμερες ασφαλείας, ηλεκτρονικές κλειδαριές κ.α.)

 

Πηγη: Naftemporiki.gr
100% εγγύηση παραλαβής

Ολα τα προίόντα στέλνονται με courier

Εύκολη επιστροφή εντός 14 ημερών

Επιστροφή χρημάτων εντος 30 ημερών

100% Ασφάλεια συναλλαγών

PayPal / MasterCard / Visa

Εγγύηση Επισκεύων

Εγγύηση εφόρου ζωής στις επισκεύες μας