Καλάθι Αγορών

Apple: «Παγώνει» η παραγωγή iPhones για τις γιορτές

Το 2021 επρόκειτο να είναι μια ισχυρή χρονιά για την Apple, καθώς προσπάθησε να αρπάξει μερίδιο αγοράς από την Huawei Technologies, της οποίας η premium επιχειρηματική δραστηριότητα smartphone είχε πληγεί σοβαρά λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που την εμπόδισαν να αποκτήσει κρίσιμα εξαρτήματα. Τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, η ζήτηση σε iPhones αυξήθηκε σχεδόν 30% σε σχέση με το 2020.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι παραδοσιακά η χρονική περίοδος  που η Foxconn, η Pegatron και άλλες εταιρείες αυξάνουν την παραγωγή σε 24 ώρες το 24ωρο, για να κατασκευάσουν εγκαίρως τις συσκευές της Apple ώστε να καλύψουν τη ζήτηση για την περίοδο των εορτών.

Αλλά φέτος ήταν διαφορετικά. Οι εργαζόμενοι είχαν άδεια, όχι υπερωρίες.

Για πρώτη φορά σε περισσότερο από μια δεκαετία, η συναρμολόγηση του iPhone και του iPad σταμάτησε για αρκετές ημέρες λόγω περιορισμών στην αλυσίδα εφοδιασμού  αλλά και στη χρήση ενέργειας στην Κίνα, ανέφεραν στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei   πηγές με γνώση της κατάστασης.

«Λόγω περιορισμένων εξαρτημάτων και τσιπ, δεν είχε νόημα να δουλεύουμε υπερωρίες και να δίνουμε επιπλέον αμοιβή για τους εργαζόμενους», είπε στην Nikkei Asia ένας υπεύθυνος της αλυσίδας εφοδιασμού . «Αυτό δεν έχει ξαναγίνει» προσέθεσε.

Μετά την κυκλοφορία της σειράς iPhone 13 και των νέων iPad τον Σεπτέμβριο, η Apple βλέπει την παραγωγή της να υπολείπεται κατά εκατομμύρια συσκευές και χάνει έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε πολλές χώρες, είναι πλέον πολύ αργά για τους καταναλωτές να αγοράσουν εγκαίρως προϊόντα της Apple για να τα προσφέρουν  ως δώρα για τις γιορτές.

Μια ματιά στο εσωτερικό του iPhone 13 Pro Max, ενός πολύπλοκου ηλεκτρονικού gadget με περισσότερα από 2.000 εξαρτήματα, αποκαλύπτει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Apple.

Τα προβλήματα  δεν προέρχονται από την παραγωγή των πιο ακριβών εξαρτημάτων αλλά από τα μικροσκοπικά “περιφερειακά” εξαρτήματα που κοστίζουν μόνο λίγα σεντς, όπως τα τσιπ διαχείρισης ενέργειας από την Texas Instruments ,οι πομποδέκτες από τη Nexperia καθώς και τσιπ συνδεσιμότητας από την Broadcom.

Τέτοια προιόντα είναι όμως περιζήτητα και από άλλες εταιρείες που παράγουν smartphones ή ακόμα και για ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, όπως υπολογιστές και οικιακές συσκευές.

Οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο πιθανότατα θα βρεθούν «εκτός χρόνου». Εάν κάνουν μια παραγγελία για ένα νέο iPad τώρα, θα το παραλάβουν από τα μέσα έως τα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Apple.

Για τα iPhone 13 Pro και 13 Pro Max, ο χρόνος αναμονής μειώθηκε πάντως σε μία έως δύο εβδομάδες, από έως και πέντε εβδομάδες, έναν μήνα πριν.

 

πηγη: naftemporiki.gr
100% εγγύηση παραλαβής

Ολα τα προίόντα στέλνονται με courier

Εύκολη επιστροφή εντός 14 ημερών

Επιστροφή χρημάτων εντος 30 ημερών

100% Ασφάλεια συναλλαγών

PayPal / MasterCard / Visa

Εγγύηση Επισκεύων

Εγγύηση εφόρου ζωής στις επισκεύες μας