Καλάθι Αγορών

Η μπαταρία του iPhone 15 Pro θα κρατάει πολύ περισσότερο

Όπως φαίνεται, η μπαταρία των επόμενων iPhone θα κρατάει πολύ περισσότερο, βελτιώνοντας ριζικά αυτή την πολύ σημαντική πτυχή της εμπειρίας. Αναλυτικότερα, τα επόμενης γενιάς iPhone 15 Pro της Apple αναμένεται να είναι εξοπλισμένα με το ολοκαίνουργιο A17 Bionic chip, το οποίο θα είναι βασισμένο στην αρχιτεκτονική 3nm της TSMC. Ο νέος αυτός κεντρικός επεξεργαστής θα φέρει σημαντικές βελτιώσεις τόσο στις επιδόσεις όσο και στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και είναι κάτι που φημολογείται εδώ και καιρό.

Τώρα και το μέσο DigiTimes έρχεται να επιβεβαιώσει από δικές του πηγές ότι πράγματι η Apple θα κάνει τη μετάβαση στα 3nm. Η απόφαση αυτή της Apple για το iPhone 15 Pro έρχεται περισσότερα από τρία χρόνια μετά την διάθεση των πρώτων iPhone με επεξεργαστές των 5nm. Ναι, παρόλο που το iPhone 14 Pro είναι σημαντικά ταχύτερο και πιο αποδοτικό από το iPhone 13 Pro χάρη στο αναβαθμισμένο chipset A16 Bionic και παρά τη marketing φρασεολογία της εταιρίας κατά το launch event, το node του επεξεργαστή ήταν και πάλι στα 5 νανόμετρα.

Επομένως, η μετάβαση στα 3nm μετά από χρόνια αναμένεται να συνοδευτεί και από το μεγαλύτερο άλμα στην απόδοση και στη διάρκεια της μπαταρίας που έχουμε δει εδώ και πολλές γενιές iPhone. Εξάλλου, ο κεντρικός επεξεργαστής είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας για τη συνολική διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μαζί φυσικά με τη χωρητικότητα της μπαταρίας αυτής καθ’ αυτής και την αποδοτικότητα της οθόνης.

Εκτός από το A17 Bionic chip, η Apple ακούγεται ότι εργάζεται και σε επιπλέον chips με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, όπως ειδικά προσαρμοσμένα 5μόντεμ που θα κατασκευαστούν στα 4nm. Μάλιστα, παράλληλα με τις βελτιώσεις του hardware, η Apple σκοπεύει να βελτιστοποιήσει περεταίρω και το λογισμικό της, έτσι ώστε να συνεργάζεται καλύτερα με τα νέα αυτά chips για ιδανική απόδοση.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι τα απλά iPhone 15 θα έρχονται και πάλι με το chipset A16 Bionic για να διατηρηθεί μια απόσταση μεταξύ των βασικών και των “Pro” μοντέλων. Επομένως, όλα αυτά τα οφέλη της 3nm αρχιτεκτονικής του A17 Bionic θα αφορούν αποκλειστικά τα iPhone 15 Pro. Όπως και να ‘χει, αν οι πληροφορίες αυτές ευσταθούν, οι nextgen συσκευές της Apple, τουλάχιστον κατά το ντεμπούτο τους, αναμένεται να έχουν το πιο προηγμένο chip από κάθε άλλο smartphone στην αγορά.

Πηγη: Unboxholics
100% εγγύηση παραλαβής

Ολα τα προίόντα στέλνονται με courier

Εύκολη επιστροφή εντός 14 ημερών

Επιστροφή χρημάτων εντος 30 ημερών

100% Ασφάλεια συναλλαγών

PayPal / MasterCard / Visa

Εγγύηση Επισκεύων

Εγγύηση εφόρου ζωής στις επισκεύες μας