Καλάθι Αγορών

ΗΠΑ: Ο Ίλον Μασκ αγόρασε το 9% των μετοχών του Twitter

Μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Twitter Inc απέκτησε ο Ίλον Μασκ, μετά την απόκτηση του ποσοστού 9% των μετοχών της. Ο ίδιος υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, όπως είπε ο ίδιος μετά τη συνεργασία με την εταιρεία.

«Προσβλέπω στη συνεργασία με τον Παράγκ και το διοικητικό συμβούλιο του Twitter για να κάνουμε σημαντικές βελτιώσεις στο Twitter κατά τους επόμενους μήνες» ανέφερε ο Μασκ σε μία ανάρτησή του στο Twitter. Ο Παράγκ Αγκραουάλ είναι ο εκτελεστικός διευθυντής της αναφερόμενης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Πέρα από την υπόσχεση για μεγάλες αλλαγές στο Twitter, ο εκτελεστικός διευθυντής της Tesla, ο οποίος επιλέγει συχνά μη συμβατικές μεθόδους για την υλοποίηση των πρωτοβουλιών του, δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο Μασκ θα έχει εμπλοκή στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης και της κατεύθυνσης της πρωτοβουλίας «Bluesky» του Twitter, αλλά και της εφαρμογής ενός πλήκτρου διόρθωσης, σύμφωνα με μία πηγή που έχει λάβει γνώση για την κατάσταση που διαμορφώνεται. Ο ίδιος, δεν θα έχει ρόλο στην «αυτοσυγκράτηση» της πλατφόρμας σχετικά με την απαγόρευση περιεχομένου ή την αποκατάσταση των προφίλ των χρηστών της, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ η πολιτική αυτή εφαρμόζεται για όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Twitter.
Η τιμή των μετοχών του Twitter αυξήθηκε χθες Τρίτη (5/4) περισσότερο από 2% στα 50,98 δολάρια (46,78 ευρώ), μετά την αύξηση της τιμής της κατά 27% τη Δευτέρα. Η τιμή των μετοχών της Tesla μειώθηκε κατά 4,7%.

Αγόρασε 73 εκατομμύρια μετοχές του Twitter για 2,64 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο διορισμός του Μασκ θα εμποδίσει πιθανόν τις βλέψεις του για μία προσφορά εξαγοράς του Twitter, καθώς ο ίδιος, όπως αναφέρει το Forbes, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δεν μπορεί να ελέγχει ποσοστό μεγαλύτερο από το 14,9% των μετοχών του Twitter, είτε ως μέτοχος, είτε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, για όσο χρονικό διάστημα συμμετέχει στο διοικητικό της συμβούλιο.

Η αποκάλυψη για την απόκτηση του ποσοστού των μετοχών τη Δευτέρα, προκάλεσε έναν ευρύ προβληματισμό σχετικά με το ενδεχόμενο μιας πλήρους εξαγοράς της πλατφόρμας, μέχρι την απόκτηση ενός ενεργού ρόλου από τον Μασκ ως προς την εξέλιξή της.

Ο Μασκ από την πλευρά του, δεν έχει εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον για την εξαγορά του Twitter, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο ίδιος, προχώρησε χθες σε μία τροποποίηση του σχετικού φακέλου των μετοχών αναφέροντας μία αλλαγή στο καθεστώς της μετοχικής συμμετοχής του, από αυτό του παθητικού επενδυτή σε ρόλο ενεργού επενδυτή, μετά από σχετικό προβληματισμό ότι ο ίδιος δεν ακολούθησε ενδεχόμενα τα σωστά γραφειοκρατικά βήματα, ως προς τη συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων.

«Δεν είναι κάποιος που απομακρύνεται από αντιπαραθέσεις ή κάποιος που εκδηλώνει τις σκέψεις του. Έτσι, ο Μασκ θέτει πάντοτε σε κίνδυνο ενδεχόμενη συμμόρφωσή του με υπάρχουσες καταστάσεις», δήλωσε ο Άντριου Γουανγκ (Runnymede Capital Management).

Ο Μασκ αποκάλυψε επίσης στα έγγραφα που κατέθεσε χθες ότι αγόρασε 73 εκατομμύρια μετοχές του Twitter για 2,64 δισεκατομμύρια δολάρια (2,42 δισεκατομμύρια ευρώ) από την 31η Ιανουαρίου μέχρι την 1η Απριλίου. Η μέση τιμή των μετοχών καταγράφηκε στα 36,14 δολάρια (33,16 ευρώ).

Η τιμή της μετοχής του Twitter έκλεισε στα 39,31 δολάρια την Παρασκευή (36,07 ευρώ) την Παρασκευή πριν την αποκάλυψη του Μασκ για την απόκτηση των μετοχών.

Πηγη: CNN GREECE
100% εγγύηση παραλαβής

Ολα τα προίόντα στέλνονται με courier

Εύκολη επιστροφή εντός 14 ημερών

Επιστροφή χρημάτων εντος 30 ημερών

100% Ασφάλεια συναλλαγών

PayPal / MasterCard / Visa

Εγγύηση Επισκεύων

Εγγύηση εφόρου ζωής στις επισκεύες μας